Γνωρίζετε ότι η λάθος επιλογή στεγαστικού δανείου μπορεί να αφαιρέσει από την τσέπη σας έως 29.000 ευρώ;


Γιώργος Κωνσταντόπουλος
MBA, Οικονομολόγος

Θα ήθελα να μου αφιερώσετε πέντε λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας για να σας δείξω πως μπορείτε να βρείτε το καλύτερο στεγαστικό δάνειο με βάση τις ανάγκες σας.

Μέχρι και σήμερα η πλειοψηφία των υποψήφιων δανειοληπτών πιστεύει ότι ο μοναδικός τρόπος για την επιλογή ενός στεγαστικού δανείου είναι να επισκεφτεί από πέντε μέχρι δέκα τράπεζες, να πάρει τις προσφορές τους, να τις συγκρίνει με βάση το ύψος της δόσης του δανείου και στη συνέχεια να προχωρήσει στην σύναψη του στεγαστικού δανείου ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά…

Η παραπάνω τακτική παρότι δεν μπορεί να καταδικαστεί ως τελείως αναποτελεσματική, ενέχει μια σειρά από μειονεκτήματα που ζημιώνουν άμεσα και έμμεσα τον δανειολήπτη.

Τα μειονεκτήματα είναι τα εξής:

  1. Μη σφαιρική εικόνα της αγοράς στεγαστικών δανείων. Είναι σύνηθες φαινόμενο ο υποψήφιος δανειολήπτης να μην έχει συνολική εικόνα των προσφερόμενων στεγαστικών δανείων. Ξέρατε για παράδειγμα ότι υπάρχουν στην ελληνική αγορά πάνω από 250 διαφορετικά στεγαστικά προγράμματα;

  2. Λάθος επιλογή στεγαστικού λόγω έλλειψης των απαραίτητων οικονομικών γνώσεων από τον δανειολήπτη, ώστε να διακρίνει τις ευκαιρίες αλλά και τους κινδύνους στην σύναψη ενός στεγαστικού δανείου. Σε ένα δάνειο αρκετών χιλιάδων ευρώ οι μικρές διαφορές, οι λεπτομέρειες και τα ψιλά γράμματα είναι αυτά που κάνουν την διαφορά. Για παράδειγμα μια ποσοστιαία διαφορά ίση με 1% για ένα δάνειο της τάξεως των 150.000 ευρώ και αποπληρωμή σε 30 χρόνια θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώσετε επιπλέον τόκους πάνω από 29.000 ευρώ!

  3. Κατασπατάληση πολύτιμου χρόνου. Στην προσπάθεια του ο δανειολήπτης να βρει το ιδανικό στεγαστικό δάνειο αναγκάζεται να επισκεφθεί από πέντε έως και δέκα τράπεζες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σπαταλήσει από δέκα έως και είκοσι ώρες στα καταστήματα των τραπεζών, ενώ θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλες είκοσι ώρες «μελέτης» ώστε να συγκρίνει τα στεγαστικά δάνεια, ευελπιστώντας ότι θα επιλέξει το καλύτερο. Στην πραγματικότητα αυτό συνήθως δεν συμβαίνει καθώς οι επαγγελματικές και προσωπικές του υποχρεώσεις σπάνια του επιτρέπουν την πολυτέλεια να αφιερώσει τόσο πολύτιμο χρόνο για την έρευνα στεγαστικού δανείου.

Αν λοιπόν συμφωνείτε μαζί μου ότι η παραπάνω στρατηγική για την ανεύρεση του κατάλληλου στεγαστικού δανείου θα σας στοιχίσει τόσο σε πολύτιμο χρόνο όσο και χρήμα, το ερώτημα που τίθεται στο σημείο αυτό είναι:

Υπάρχει εναλλακτική λύση;

Λύση υπάρχει και ονομάζεται σύμβουλος στεγαστικών δανείων. Αρμοδιότητα του είναι να σας βοηθήσει να βρείτε το πλέον κατάλληλο στεγαστικό δάνειο που ταιριάζει στο προσωπικό και οικονομικό σας προφίλ.

Ο θεσμός του συμβούλου στεγαστικών δανείων παρότι υπάρχει στο εξωτερικό για αρκετές δεκαετίες, στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο. Επιγραμματικά στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Μεγάλη Βρετανία πάνω από το 60% των υποψήφιων δανειοληπτών συμβουλεύετε απευθείας συμβούλους δανείων πριν την σύναψη ενός στεγαστικού δανείου. Στην Ελλάδα μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους μερικές εταιρίες που διατείνονται ότι προσφέρουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε ιδιώτες πελάτες.

Η μεγάλη πρόκληση για τον δανειολήπτη είναι η επιλογή του «σωστού» συμβούλου στεγαστικών δανείων καθώς δεν είναι πάντα δυνατόν να γνωρίζει ποιοι «κρύβονται» πίσω από τις απρόσωπες εταιρίες συμβούλων. Επίσης, δεν γνωρίζει ποιες είναι οι γνώσεις των συμβούλων αυτών και το αν προτείνουν πάντα την πλέον συμφέρουσα λύση για τον πελάτη ή ακολουθούν τυφλά τις οδηγίες του αφεντικού τους…

Αυτό που κατά την γνώμη μου έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον υποψήφιο δανειολήπτη είναι ένας δανειακός σύμβουλος με βαθιές θεωρητικές γνώσεις της οικονομίας και ταυτόχρονα με τραπεζική εμπειρία.

Θέλοντας να καλύψω το συγκεκριμένο κενό που υπήρχε στην ελληνική αγορά, ξεκίνησα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε δανειολήπτες που αναζητούν πραγματικούς δανειακούς συμβούλους που είναι σε θέση να τους βοηθήσουν στην ανεύρεση του στεγαστικού δανείου τους με 100% ειλικρίνεια.

Η Υπηρεσία

Εφόσον λοιπόν πιστεύετε ότι ο χρόνος σας είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχετε και προτιμάτε να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και όχι γυρνώντας από τράπεζα σε τράπεζα, ας δούμε πως μπορώ να σας βοηθήσω στην επιλογή του καλύτερου στεγαστικού δανείου με βάση τις ανάγκες σας.

Τα βήματα της μοναδικής για τα ελληνικά δεδομένα υπηρεσίας είναι τα εξής:

Βήμα 1:

  • Μαθαίνετε μέσα σε 20 λεπτά ποια στεγαστικά δάνεια «ταιριάζουν» σήμερα με το προσωπικό και οικονομικό σας προφίλ.

Βήμα 2:

  • Γίνεται αίτηση στις τράπεζες των οποίων τα στεγαστικά προγράμματα σας ενδιαφέρουν. Η αίτηση σας αποστέλλεται απευθείας στα «κεντρικά» των τραπεζών με αποτέλεσμα να αυξάνεται το απόρρητο των προσωπικών και οικονομικών σας δεδομένων.

Βήμα 3:

  • Λαμβάνετε άμεση απάντηση από τις τράπεζες μέσα σε 4 μέρες για το αποτέλεσμα της αίτησης σας και επιλέγετε το καλύτερο στεγαστικό δάνειο με την βοήθεια του στεγαστικού συμβούλου.

Βήμα 4:

  • Πραγματοποιείται ο τεχνικός έλεγχος, ο νομικός έλεγχος και η προσημείωση του ακινήτου από τα αρμόδια τμήματα της τράπεζας.

Βήμα 5:

  • Γίνεται η εκταμίευση του δανείου εντός 2 ημερών.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια όλων των παραπάνω βημάτων έχετε δίπλα σας έναν επαγγελματία δανειακό σύμβουλο, ο οποίος σας βοηθάει να ξεπεράσετε τα εμπόδια που είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστούν από την κατάθεση της αίτησης μέχρι και την εκταμίευση του δανείου.

 

Η πρώτη ερώτηση πολλών φίλων μου όταν τους εξηγώ τα πλεονεκτήματα της ανάθεσης εύρεσης ενός στεγαστικού δανείου σε έναν σύμβουλο δανείων είναι:

Τι θα μου κοστίσει;

Η Τράπεζα της Ελλάδος μεριμνώντας για τους Έλληνες κατοίκους μετακυλύει όλο το κόστος της υπηρεσίας του δανειακού συμβούλου από τον δανειολήπτη στις τράπεζες. Έτσι, ο δανειολήπτης απολαμβάνει όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα εφόσον επιλέξει έναν επαγγελματία δανειακό σύμβουλο απολύτως δωρεάν, καθώς το όποιο κόστος βαρύνει αποκλειστικά τις τράπεζες.

Το επόμενο βήμα

Εάν λοιπόν θέλετε άμεσα να λύσετε το πρόβλημα της επιλογής του στεγαστικού σας δανείου δεν έχετε παρά να συμπληρώστε το όνομα, το τηλέφωνό σας, το email σας και την ώρα που θα προτιμούσατε να επικοινωνήσω μαζί σας στην παρακάτω φόρμα. Θα έχετε άμεση απάντηση μέσα σε 24 ώρες.

Οι υπηρεσίες μου προς το παρόν είναι διαθέσιμες μόνο εντός Αττικής. Σύντομα μέσο πιστοποιημένων συνεργατών θα μπορέσω να εξυπηρετήσω και τους δανειολήπτες της επαρχίας.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Φόρμα Επικοινωνίας
Το επώνυμο σας:
Το όνομα σας:
Το τηλέφωνο σας:
Το email σας:

Επιλέξτε ώρα επικοινωνίας:

Ο παρόν ιστοχώρος(website) τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νόμο 2472/97 περί Προστασίας του Ατόμου από την Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τις σχετικές αποφάσεις, οδηγίες και κανονιστικές πράξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Βρισκόμενοι στις αρχές του 2011 ένα πράγμα έχει γίνει φανερό για την παγκόσμια οικονομική κρίση: Εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο εξαπατήθηκαν από αετονύχηδες «επαγγελματίες» που έβαλαν πάνω από την προστασία των πελατών τους το ασύδοτο κέρδος. Αυτό όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει δισταγμό από την πλευρά των πολιτών που δεν ξέρουν ποίον πλέον μπορούν να εμπιστευτούν…

Η δική μου επαγγελματική φιλοσοφία αντιτάσσεται στην περπατημένη. Σκοπός μου είναι να δημιουργήσω μακροπρόθεσμες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες που θα θελήσουν να «εκμεταλλευτούν» τις υπηρεσίες μου. Στόχος μου είναι με 100% τιμιότητα και ειλικρίνεια να επιλέξουμε ένα στεγαστικό δάνειο που ικανοποιεί τις δικές σας ανάγκες. Αν λοιπόν αναζητάτε έναν επαγγελματία με πραγματικές οικονομικές γνώσεις και εμπειρία, μην καθυστερείτε άλλο! Συμπληρώστε την παραπάνω φόρμα επικοινωνίας. Σε λίγες ώρες από τώρα θα βρούμε μαζί το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει!

Γιώργος Κωνσταντόπουλος

O Γιώργος Κωνσταντόπουλος είναι απόφοιτος της Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Πειραιά, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) απο το Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε επαγγελματικό επίπεδο έχει εργαστεί ως επενδυτικός σύμβουλος σε μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές τράπεζες που δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή στην ελληνική τραπεζική αγορά, έχοντας εξυπηρετήσει πάνω από 1000 πελάτες.

Διαβάστε ακόμα:
Τα πλεονεκτήματα των στεγαστικών δανείων σταθερού επιτοκίου
Τα μειονεκτήματα των στεγαστικών δανείων σταθερού επιτοκίου
Τα πλεονεκτήματα των στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου
Τα μειονεκτήματα των στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου
Επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια
Τα έξοδα ενός στεγαστικού δανείου
Τις ασφαλιστικές καλύψεις ενός στεγαστικού δανείου