Πλεονεκτήματα στεγαστικών δανείων σταθερού επιτοκίου

Τα στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου προσφέρουν σταθερό ύψος δόσης για όλη την διάρκεια του δανείου καθώς το επιτόκιο του δανείου δεν μεταβάλλεται. Η μη μεταβολή του επιτοκίου για όλη την διάρκεια του δανείου ενέχει μια σειρά από πλεονεκτήματα για τον δανειολήπτη που τα προτιμήσει.

Συγκεκριμένα:

  • Καθώς η δόση του δανείου δεν μεταβάλλεται, ο δανειολήπτης θωρακίζεται από αναπάντεχες ανόδους των επιτοκίων που σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούσαν σε σημαντική άνοδο της δόσης του δανείου.
  • Η σταθερή δόση επιτρέπει στον δανειολήπτη την καλύτερη διαχείριση των οικονομικών του, καθώς όποιες μεταβολές και αν επέλθουν στα επιτόκια δεν είναι ικανές να τον οδηγήσουν σε οικονομικό εκτροχιασμό.
  • Εφόσον ο δανειολήπτης προβλέπει δυναμική άνοδο των επιτοκίων σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, τα στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου του προσφέρουν την ευκαιρία να «κλειδώσει» ένα ανταγωνιστικό επιτόκιο και έτσι να προστατευθεί από την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων. Για παράδειγμα μπορεί να επιλέξει σταθερό επιτόκιο για 3-5 χρόνια και στην συνέχεια κυμαινόμενο επιτόκιο.

Ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο στεγαστικό; Ελάτε να σας πούμε!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: